Biohumicol forte nawóz do warzyw, ziół i owoców
Opis
Biohumicol forte nawóz do warzyw, ziół i owoców
Biohumicol forte - co to takiego?
To nawóz organiczno-mineralny, powstający w wyniku przetrawienia substancji organicznej - obornik, torf, kompost, odpady spożywcze - przez dżdżownice kalifornijskie.
Trawiąc podłoże, dżdżownice nasycają je mikroorganizmami, które mają pozytywny wpływ na rozwój roślin.
- 100% Eko
- Poprawia jakość gleby
- Całkowicie bezpieczny dla środowiska i człowieka
- Produkt naturalny
- Wzbogacony w mikro i makro elementy
Dlaczego warto stosować organiczny nawóz?
- Ma pełnowartościowy skład, który wzbogaca podłoże i poprawia jego strukturę - rośliny mają zapewnione doskonałe warunki wzrostu i rozwoju
- Pobudza do wytwarzania dużej liczby warzyw i owoców
- Jest bezpieczny dla roślin, bez ryzyka przenawożenia
- Wyprodukowany na bazie wermikompostu - produktu dżdżownic kalifornijskich
- Można go stosować w uprawach ekologicznym
Jak stosować biohumicol
Warzywa:
Podlewać rośliny począwszy od wschodów nasion i posadzenia rozsady przez cały okres wegetacji aż do początku owocowania i zborów owoców, w odstępach co 10-14 dni. Jednorazowo zużywać do podlewania około 0,2-0,3 litra roztworu na roślinę lub ok. 1,0-1,5 litra roztworu na 1 m2 powierzchni gleby.
Zioła:
Podobnie jak w uprawie warzyw stosować w okresie wegetacji rozcieńczony roztwór nawozu w odstępach co 10-14 dni. Dawki i terminy dla roślin zielarskich są takie same jak w uprawie roślin warzywnych.
Rośliny sadownicze owocowe:
Podlewać rośliny w okresie od ruszenia wegetacji aż do zakończenia wzrostu roślin, w odstępach co 10-14 dni. Roztwór nawozowy rozlewać na powierzchnie gleby wokół drzew/krzewów, używając około 1 litra roztworu na 1 m2.